Lees verder

Wat als mindfulness niet werkt?

Wat doe je als jouw mindful opgemerkte emoties niet voorbijdrijven, zoals de bedoeling is, maar gewoon blijven terugkomen? En als het je niet lukt om het mediteren voor  mindfulness in het dagelijks leven vol te houden?

Boeddhistische leer biedt meer dan mindfulness

Een mindful mens merkt zijn of haar emoties op, en accepteert ze – zonder verzet, zonder oordeel en zonder erop te reageren. Emoties drijven dan als wolkjes aan je voorbij. Maar niet iedereen lukt dit. Wat doe je als je blijft botsen op emoties die in de weg zitten? Gelukkig valt uit de boeddhistische leer meer te halen dan alleen mindfulness. Elementen als vergankelijkheid, ons aangeleerde ego, compassie en onze eigen verantwoordelijkheid voor ons gevoelsleven blijken heel goed bruikbaar als ingang om beter met je diepste gevoelens om te gaan.

Nuchter boek over emotieregulatie

Tegen het licht van onze huidige kennis over emoties is Relativeren is ook een kunst een prettig nuchter geschreven boek over emotieregulatie. Wie zijn gevoelsleven wil verbeteren en wil leren op een gezonde, constructieve en bevredigende manier met zijn emoties om te gaan, vindt in dit boek een compleet traject met reflectieopdrachten en praktijkoefeningen, met als einddoel een opgeruimd gemoed. Centraal staat het werken met maandthema’s en het aanleggen van een eigen hulpgedachtenboek.