Lees verder

Veel patiënten hebben moeite hun gedrag aan te passen, zeker als ze heel regelmatig moeten oefenen. Ze vergeten er aan te denken en oefenen maar een paar maal per dag in plaats van meerdere keren per uur.

Daarom heeft Remind2Change de Re-mind ontwikkeld: Een klein, heel eenvoudig apparaatje dat je bij je draagt. Elke keer als hij trilt, volgt de patiënt uw instructie op. Zo oefent de patiënt vele malen per uur en worden uw instructies vanzelf een automatisme.

De re-mind wordt inmiddels gebruikt en geadviseerd door vele professionals, waaronder psychologen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, tandartsen, logopedisten en mindfulness coaches.

“Ik gebruik de Re-mind op verschillende manieren; om positieve gedachtes te verankeren, voor positieve zelfspraak, maar ook om mensen stil te laten staan bij wat ze voelen, om hun gezonde kant aan het ‘woord’ te laten.”
Thea Kokkeler – GZ-psycholoog

“Ik zie toepassingen bij Mindfulness mini-meditaties bij stress-reductie behandeling: Als de Re-mind trilt neem je drie minuten voor de ” drie minuten ademruimte”. Daarnaast het gebruik bij stressreductie via hartcoherentiefeedback-ademhaling: Als de Re-mind trilt ga je een minuut lang ademhalen volgens het ritme 5 seconden inademen, 5 seconden uitademen.”
A.S. – klinisch psycholoog