Log in
Stichting Beautiful Distress zet kunst in om begrip en medeleven met mensen die te maken hebben met psychische aandoeningen te vergroten.
Redactie

Sinds 2014 organiseert deze stichting onder meer een artist-in-residence-programma op de afdeling psychiatrie van het Kings County Hospital in Brooklyn, New York. De kunstenaars Martin La Roche en Mirthe Berentsen hebben hun opgedane ervaringen in dat programma gebruikt om nieuw werk te maken over de waarde van herinneringen, rouw en de maakbaarheid van taal.

La Roche laat werk zien dat voortgekomen is uit de workshops die hij gaf. Hij vroeg de deelnemers hun ervaringen, trauma’s en gedachten te delen middels schrijf- en visualiseringsoefeningen. Een daarvan was het hernoemen van verschillende verfstalen met persoonlijke associaties. Een aantal van deze monochromen met hun nieuwe namen, worden op groot formaat gepresenteerd tijdens de tentoonstelling.

Het vertrekpunt van Mirthe Berentsen is het opruimen van haar ouderlijk huis na de dood van haar ouders. Terwijl ze duizenden voorwerpen weggooide, nam