Log in
Na het atheneum wist ik nog niet precies wat ik wilde studeren. Om dat uit te zoeken, nam ik een tussenjaar op het Bernard Lievegoed College in Driebergen- Zeist. (Deze Vrije Hogeschool is een particulier onderwijsinstituut voor havo en vwo-leerlingen om zich te bezinnen op de toekomst, red.) Ik overwoog een rechtenstudie, want ik ben analytisch ingesteld. Maar ik houd ook van muziek, ik speel gitaar en componeer. Toch koos ik uiteindelijk voor psychologie. Ik ben het gaan studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik wil niet zozeer mensen helpen, ik wil hen vooral motiveren zichzelf te helpen.
Geertje Kindermans

Van inleiding tot de psychologie tot meer specialistische vakken, alles vond ik boeiend. Maar voor het vak diagnostiek had ik een bijzondere belangstelling. Ik hou van de levensverhalen en vind het leuk om te puzzelen over wat er met iemand aan de hand is.

Aanvankelijk was ik niet zo’n fan van neuropsychologie, maar toen ik in de verslavingszorg werkte en ik neuropsychologisch onderzoek nodig had om te bekijken of er schade was bij cliënten, begon ook neuro-onderzoek me te boeien.

Bioscoopzaal

De studie vond ik prima, maar de massaliteit is een probleem. Dit jaar is de grootste collegezaal te klein voor de eerstejaarscolleges en worden ze in een grote bioscoopzaal gegeven, de Cinemec in Nijmegen-Lent. Ik vind het bovendien erg zonde dat zoveel ambitieuze mensen die iets willen betekenen voor anderen, al een jaar werkloos thuis zitten of zich gedwongen voelen werk aan te nemen dat ver onder hun niveau ligt. Voor mij was het bijvoorbeeld