Log in
Op de middelbare school volgde ik een soort masterclass waarin verschillende extra vakken aan bod kwamen: filosofie, geneeskunde, egyptologie en psychologie!
Anouk Bercht

Mijn moeder gaf Grieks en Latijn op diezelfde school en had de masterclass opgericht voor leerlingen die zich wilden verbreden of verdiepen. In het tweede jaar kreeg ik psychologielessen van Jakop Rigter en René Diekstra1. Zij werkten aan een lesprogramma psychologie voor het voortgezet onderwijs. Na die lessen wist ik zeker: hier wil ik meer van weten.

Als middelbare scholier heb je nog geen flauw idee van wie je bent en snap je vrij weinig van de wereld om je heen. Ik vroeg me bijvoorbeeld af waarom sommige kinderen pesten of gepest worden. Door de psychologielessen begon ik er iets meer van te begrijpen. En ik vond het fascinerend om over de ontwikkeling van kinderen te leren. Ik zie nog goed voor me hoe ik daar toen in de klas zat en Jakop Rigter vertelde over allerlei ontwikkelingsstadia. Bijvoorbeeld wanneer kinderen de concepten