Log in
Via een omweg belandde ik bij psychologie. Ik studeerde eerst twee jaar informatie- en communicatietechnologie (ict) en een jaartje Engels. Maar hele dagen achter de computer zitten leek me niets en docent Engels worden ook niet.
Anouk Bercht

Tijdens mijn ict-studie was ik even vertrouwenspersoon. Dat was erg leuk. Ik wilde graag aan een universiteit studeren. Gelukkig kon dat zonder vwo-diploma wel met een hbo-propedeuse.

Vooral de biologische en neuropsychologische vakken spraken mij aan. Omdat de hersenen zo mysterieus zijn, denk ik. Tijdens mijn bachelor vloog ik naar Hongkong voor een minor Biomedische Wetenschappen en omdat ik graag in het buitenland wilde studeren. Eigenlijk wilde ik psychologievakken volgen, maar die hadden ze niet! Dat vond ik vreemd. Vooral omdat zelfmoord daar relatief vaak voorkomt, zelfs op de campus. De vakken waren behoorlijk pittig. Ik leerde veel over cellen, ook in relatie tot psychische stoornissen, maar zag niet hoe ik die kennis kon inzetten om psychische patiënten te behandelen. De cultuurverschillen vond ik boeiend. Tijdens colleges mocht je bijvoorbeeld geen kritische vragen stellen, alleen verhelderende.

Ik koos de master Neuropsychologie en schreef mijn scriptie over jonge mensen die een psychose hadden gehad. Ik bestudeerde een specifiek hersennetwerk, dat