Lees verder
Op vrijdag 7 juni 2024 organiseren we het NIP jaarcongres 2024. Het jaarcongres is dé perfecte manier om in contact te komen met collega’s, ervaringen te delen met elkaar en om je te laten inspireren door wetenschappers en andere pioniers in de psychologie. Het is een dag vol vernieuwende vakinformatie en inhoudelijke sessies waarin je jouw kennis verder kunt ontwikkelen.
Nederlands Instituut van Psychologen

Keynote 1: Tijdens de eerste keynote zal Anne-Laura van Harmelen het concept van veerkracht onder de loep nemen, waarbij ze misconcepties aanpakt en aantoont dat veerkracht na jeugdtrauma geen speciale superkracht is, maar een vaardigheid die door iedereen ontwikkeld kan worden. 

Keynote 2: In de tweede keynote zal Karen van Oudenhoven betogen dat het versterken van empathie en veerkracht binnen de overheid en de politiek belangrijk is voor het vinden van duurzame oplossingen voor complexe vraagstukken. Ze benadrukt daarbij de rol van psychologische kennis in dit proces.

Naast keynotes biedt het jaarcongres ook diverse inhoudelijke sessies:

  • Rouwen als keerzijde van liefde door Manu Keirse. Hij gaat in op het rouwproces na het verlies van een dierbare. ‘De echte experts zijn mensen die verdriet beleven en mij hun diepste gevoelens toevertrouwen, van kinderen tot bejaarden. Zij zijn mijn professoren’, zegt de rouwverwerkingsexpert.
  • Genderdiversiteit: praktische handvatten voor psychologen door Maryse Roos-Schreurs en Rinske Schepers. Zij bieden richtlijnen voor psychologen om genderdiverse cliënten effectief te ondersteunen.
  • Digitalisering: zegen of vloek voor psychologen? door Carlos Kroes. Daarin belicht hij de impact van digitale ontwikkelingen op de gezondheidszorg, met speciale aandacht voor nieuwe behandelmogelijkheden zoals AI en virtual- en augmented reality.

Early bird tarief

Wil jij erbij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Je kunt je nog tot en met zondag 10 maart inschrijven voor het NIP Jaarcongres 2024 om te profi teren van een aantrekkelijke early bird-korting van ruim 50 euro op je ticketprijs.

Meer weten? Klik hier voor alle informatie op de website van het jaarcongres.